Samen bouwen aan DUURZAME samenwerkingen

Rinus van Espen

Mijn naam is Rinus van Espen. vE7 helpt bedrijven om arbeidstekorten op te vullen. Dit doe ik in verschillende functies op een zo efficiënt mogelijke manier. Met name in de bouw en metaal sector. Maar ik ben ook wel eens uitgeweken naar gemeentes en sales organisaties. MIjn voorkeur heeft een opdracht voor langere periodes. Ik ben een mensen mens. En het duurt vaak even voordat je mensen leert kennen.

Het is allemaal klein begonnen als duurzaam klusbedrijf naar aanleiding van de verduurzaming van mijn eigen woning. Veel aannemers alleen maar trucje uit. Niet kijkend of dit voldoende was. Ze deden het immers al altijd zo. Dit kon anders vond ik.

Ik kwam er daarna al snel achter dat dit veel te klein gedacht was en dat duurzaamheid zoveel meer betekend alleen maar product. Duurzaamheid kan ook in verbindingen met personen. En ik vind het fijn als ik gewaardeerd word in mijn werkzaamheden en wat ik heb kunnen betekenen ook op persoonlijk vlak. En als ik mijn waardering naar anderen uitspreek krijg ik ook veel meer gedaan.

Ik zie hoeveel bedrijven met dezelfde problemen/ uitdagingen rondlopen. Naast arbeidstekorten en de ontstane werkdruk bij werknemers. En hoe fijn is het voor zowel werknemers als kaderpersoneel om gezien en gehoord te worden. En dat alles weer lekker loopt.

Als montage leider was ik het aanspreekpunt van een opdrachtgever op de bouw. Voortdurend communiceren met aannemers om alles vlot en efficiënt te laten verlopen. Zodat de montage medewerkers hun werk goed en veilig konden verrichten. En zonder continue oponthoud. Want je loopt met zoveel mensen op een bouw elkaar aardig voor de voeten. Het lukte met de meeste mensen om mij heen goed. En het is zeker een uitdaging als er aannemers zijn die alleen aan zichzelf denken.

De spil zijn in een organisatie. Als dat samenkomt, is voor mij het mooiste wat er is. Als zowel werknemers als opdrachtgever mij in vertrouwen nemen. Ook als het gaat om privé aangelegenheden. Of dat ik kan aangeven waar de pijnpunten bij de werknemers liggen.

Als iedereen zo als mij zou zijn, dan zou er sprake zijn van geweldloze communicatie en meer dienend leiderschap? En een stuk blijere gezichten.

Mijn interesses zijn heel divers. Om een tipje van de sluier op te lichten vind ik documentaires over het oude Rome, Egypte of Japan of iets in die trend heel interessant. Maar ook Japanse houtbouw vind ik geweldig om te bewonderen en waarderen.

Als de opdrachtgever een echt mensen mens is, is zo fijn. Waar je een goed gesprek mee kunt voeren en die ook naar de werknemers kijken.

Mijn grootste ergernis is kortzichtigheid. Zo jammer om vast in conditioneringen te zitten. Het leven is zoveel meer dan wat we doorgaans geleerd hebben. En hoe we zijn opgevoed. En ik zie op veel plaatsen ook zoveel frustraties.

Mijn eerste stap bij een mooi aanbod is om samen af te spreken om onder het genot van iets drinken verder kennis te maken en elkaar wat beter te leren kennen.